Nassau – Huvudstaden i Bahamas som är värd ett besök

Res till Bahamas och njut av fantastisk sol och bad. Men glöm inte att besöka huvudstaden Nassau som har mycket att erbjuda turister oavsett intresse.

Nassau har ca 200.000 invånare vilket gör att nästan 70% av hela Bahamas befolkning bor här. Här finns bra kollektivtrafik och även möjlighet att hyra cykel för de som helst tar sig runt på helt egen hand. Det finns även en mängd taxibilar och det är lätt att få tag på en taxi vid behov. Däremot används inte taxameter så utbrett så var noga med att komma överens om ett pris innan resan startar.

Shoppingen sker till största delen på shoppinggatan Bay Street som ligger pararellt med stranden. Här finns lyxiga butiker som erbjuder smycken och ädelstenar tillsammans med småbutiker som försöker sälja turistföremål.

Gamla stan erbjuder också shopping även om många kommer hit bara för att se på de gamla byggnaderna och ta en kaffe (inte som svenskt !) på något litet mysigt café.

En lite udda turistattraktion är flygplatsen, Lynden Pindling International Airport. Här serveras drinkar till besökarna samtidigt som liveband håller stämningen på topp. Inte undra på att många känner sig väldigt välkomna när de landar för första gången i Bahamas!

Ardastra Garden är ett populärt zoo som får många besökare. Här finns även ett piratmuseum som visar upp en del av landets mer actionspäckade historia. De guidade turerna är nästan ett måste! Är det historia som intresserar finns även ett gammalt fort från 1700-talet strax utanför staden.

Som i så många andra turiststäder erbjuds guidade turer i buss där turisterna får se stora delar av staden. Att börja resan med en sådan tur är alltid bra eftersom man då lättare får överblick över staden och kan bestämma sig för vad man vill besöka och lägga sin tid på under resten av semestern.