Stillastående vid vägkanten

Att bli stående med obrukbart fordon någonstans mitt ute i ingenstans är en mardröm för varje bilförare. Bilen slutar helt enkelt att fungera eller så upptäcker man att även reservdäcket är punkterat. Liknande scenarion inträffar för bilförare varje år världen över och om man har riktig otur inträffar det vid extremt låga eller höga temperaturer. Idag kan vi som tur är ofta ringa efter bärgning eller hjälp från en familjemedlem eller vän. När detta inträffade förr i tiden fanns ingen annan råd än att traska många kilometer till närmaste gård eller stad.

Det ökade behovet av bilbärgning och hjälp vid mindre olyckor på vägarna som kom när trafiken blev tätare har lett till att en bransch har expanderat där det förr fanns snålt om aktörer. Vägassistans är idag en viktig del av vår infrastruktur, och här ser aktörerna till att forsla bort fordon och andra trafikstörande element från våra vägar så snart det är möjligt, för trafikanternas säkerhets skull.

Kontrollera alla erbjudanden

I endast trafikförsäkring ingår inte försäkringsskydd för kostnader med bilbärgning eller assistans. Blir man då stående på motorväg kan en insats för att forsla bort fordonet bli ganska dyr. Har du ingen buffert för detta kan ett snabblån vara enda lösningen för stunden. Men se då till att jämföra dessa på Creddit.se först. Ser man till den låga skillnaden upp till halvförsäkring finns inget som talar för att snåla. Halvförsäkring ger i de flesta fall skydd vid stöld, brand och glasskador med mera. I stort sett kan man säga att trafikförsäkring bara betalar skador på motpartens fordon. En del bolag erbjuder också olika tillägg som kan vara värt att titta extra på.